Web Sitesi Optimizasyonu
Arama Motoru Optimizasyonu :
web sitesinin google, yahoo, bing yandex vs. arama motorlarında yapılan arama sonuçlarında daha üst sıralarda çıkmak için yapılan çalışmalar bütünüdür. Bu optimizasyona kısaca SEO denir.
Arama motorları site içeriğinizi kendi dizinlerine eklemek ve sitenizi sıralamalarda gösterebilmek için sitenize örümcek denilen küçük programcıklar yollarlar, sizden de kendisine yardımcı olmanızı isterler.
 
Bunun için yapılması gereken en önemli şey site içeriği ile(metin,resim) site tasarım kodlarını birbirinden ayırmak(bu işlem css kullanımını gerektirir) ve olabildiğince az kod kullanarak siteyi inşa etmektir. Yapılması gereken diğer işlemler;
 
Etiketleme :
Etiketleme elemanlarını kullanarak sayfa içerisinde geçen metinlerden hangisinin başlık, altbaşlık olduğunu, sayfadaki resimlerin hangi konu ile ilgili olduğunu belirtmeli, tıklanacak olan sayfaların açacağı linkler hakkında ziyaretçilere ve arama motorlarına ön bilgiler vermeliyiz.
 
Standarlara uygun kodlama ile her tarayıcıda aynı görüntü
Hazırlanan web sitesi W3C standarlarına uygun olarak hazırlanmalıdır. Arama motorları, web sitelerinin bu standartlara uygun olarak hazırlanmasını çok önemlidir.
 
Bu standartların gelmesindeki amaç ziyaretçinin hangi tarayıcıyı kullanıyor olursa olsun ziyaret ettiği sitenin aynı görünümde karşısına çıkmasıdır.
Web Sitesi Optimizasyonu : Fimanızın kurumsal yapısını belirleyerek başlıyoruz, çalışmalarımız'da google ve tüm arama motorları üzerinden en çok aranan ve size potansiyel müşteri sağlayabilcek kelimeler analiz ediliyor daha sonra, biz sitenizi hedeflediğiniz kelimelerde Google ve tüm arama motorlarında optimizasyon uyguluyoruz.
 
Uyguladığımız işlemler sonucunda Google ve tüm arama motorlarında sitenizin okunabilirliğini artırıyor ve ilk sayfalarda çıkmanızı sağlıyoruz.
 
Arama motoru uyumlu web tasarımları, kelime bazlı içerik düzenlemeleri, site içerik hazırlama / düzenleme, menü yapılandırma, içerik modelleme ve site haritası hazırlamak başta olmak üzere konusunda uzman ekibimiz tarafından hem sunucu taraflı, hem yazılım taraflı iyileştirme ve geliştirme çalışmaları yapıyoruz.
 
Arama Motorlarının önemi internet kullanıcıların hareket tarzı takip edilince ortaya çıkıyor.
 
İnternette kullanıcıların:
% 70 doğrudan bilgi araması yapıyor.
Bunun % 80'i arama motoru kullanıyor.
 
İnternetteki milyarlarca web sitesinin arasında arama sonuç listelerinde en ön sırada bir pozisyon elde etmek için birçok parametreye dikkat edilmesi gerekiyor. Sadece Google  bir araştırmasında 4,3 milyar Web sitesi indekslenmiştir.
 
Web site Analizi
Arama motoru sonuç sayfalarında veyahut listelerinde üst sıralarda pozisyonlanmak için öncelikle sitenin detaylı bir analizinden geçirilmesi gerekiyor. Böylelikle web sitesinin eksikleri belirleniyor ve optimizasyon için yapılması gereken işlemler belirleniyor.
 
Site optimizasyonu
Web site analizinin sonuçları optimizasyon yol haritasını belirlemiş olur. Bu sitedeki yazılı içeriğin optimizasyona uygun hale getirilmesinden resimlerin isimlendirilmesinden, metataglardan başlayabilir. Sitede yapılacak ufak değişiklerden ve eklemelerden başlayıp gerekirse komple yeniden yapılanmasına kadar gidebilir.
 
Arama motorlarına kayıt
Sitenizi aramam motorlarına, katalog ve portallara kaydı yapılır. Kayıt işlemi arama motorlarının şartlarına uygun manuel veyahut otomatik bir şekilde yapılır Detaylı bir dokümantasyon ve pozisyon raporu. Çeşitli arama motorlarının sonuç listelerine göre ayrılmış geniş kapsamlı bir pozisyon raporu ve yapılmış olan optimizasyon çalışmalarının dokümantasyonu
 
Optimizasyon ayarı ve takibi
Arama motoru optimizasyonu sonrası arama motoru web sitenizi yeniden indeksler. Indexlendikten sonra gerekirse bir düzeltme yada ek bir optimizasyon gerçekleştirilebilir.
 
Optimizasyon hizmetimizle web sitenizin arama motorlarında sürekli iyi bir pozisyonda bulunmasını sağlamaktayız

WEB TASARIM   GRAFİK TASARIM    HAZIR SİTE & KOLAY SİTE    WEB SİTE OPTİMİZASYONU     KURUMSAL WEB SİTESİ